Boot stralen

Bent u een echte watersport liefhebber en bent u in het bezit van een eigen boot? Dan weet u waarschijnlijk dat uw waardevolle bezitting over de jaren veel meemaakt. De mooie tochten van de laatste seizoenen hebben op uw boot sporen achtergelaten.

Slijtage door biotische en abiotische factoren

Vooral de romp, het onderwaterschip maar ook de reling zijn voortdurend blootgesteld aan biotische en abiotische milieufactoren. Omdat uw boot constant in het water ligt is het vatbaar voor aangroei van b.v. kreeftdieren, micro organismen, mosselen of algen en slijtage door abiotische factoren. Zware schade kan ontstaan door corrosie, aanhoudende blootstelling aan zout en door elektrolyse. Dat kan de waarde van uw boot snel laten dalen. Een boot stralen helpt achteruitgang te voorkomen en uw boot in topconditie te houden. Door een goede en grondige behandeling van uw boot kunt u een duurzaam resultaat verwachten. Er bestaan meer voordelen als u uw boot laat stralen. Deze zijn minder frictie en daardoor minder brandstof verbruik en een langere levensduur van uw boot door het juiste onderhoud.

Uw boot in goede handen

Uw boot laten stralen is niet alleen een belangrijk deel van het onderhoud, maar ook een werkproces die heel voorzichtig moet worden uitgevoerd. Omdat er met abrasive/ schurende materialen gewerkt wordt is het belangrijk dat u samen met ervaren vakmannen werkt. De overgang tussen romp en onderwaterschip is namelijk bijzonder gevoelig. Hooghiemstra heeft al meer dan 35 jaren ervaring in het stralen van boten met corund. We weten precies hoe wij het sensibel onderwaterschip moeten behandelen zodat er geen schade ontstaat.

Wij werken met corund

Corund is een vaak voorkomend mineraal dat een zeer hoge hardheid heeft. Corund is in feite (op diamanten na)het hardste mineraal! Het is daarom perfect inzetbaar in plaats van zand omdat het een enorme slijtvastheid heeft. Een behandeling met corund verwijdert dus diep en effectief roest, losbladderende verf en mogelijke oude teerlagen op uw boot. Maak nu de juist keuze!

Werkwijze boot stralen

Wilt u uw boot laten stralen door één van onze specialisten? Afhankelijk van wat beter bij u past kunt u uw boot via de weg of het water bij ons brengen. Alle beide manieren van transport zijn mogelijk omdat onze werf direct aan het Prinses Margrietkanaal in Uitwellingerga ligt. De behandeling boot stralen vindt in deze stappen plaats.

  1. Met behulp van ons botenlift halen we uw boot uit het water
  2. Het bovenwaterschip wordt goed in gepakt te bescherming tegen vuil en stof
  3. Het onderwaterschip wordt zorgvuldig met corund gestraald
  4. Na de straalbehandeling wordt uw boot in onze coatinghal met een 5-laags verfsysteem op basis van 2-componenten (epoxy), inclusief een laag antifouling voorzien.
  5. Het verfsysteem moet enkele dagen uitharden voordat u uw boot kunt afhalen.

Let op! Wij zijn zo overtuigd van onze service dat we u op de conservering van uw onderwaterschip een garantie van 5 of 10 jaar kunnen geven. Bel ons gerust om meer over de mogelijkheden te weten te komen.

Meer weten over boot stralen?

Als u meer informatie wilt hebben m.b.t de behandeling boot stralen of nog vragen heeft, aarzel dan niet een bel ons via 0515-559 586.

Nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden?

Meer informatie aanvragen