Schip stralen

Met het einde van een heerlijke zomer wordt het weer tijd voor onderhoudswerk aan de schepen. Een schip stralen is een van de belangrijkste onderhoudswerken om de volgende jaren ook weer van een veilig, economisch en duurzaam schip te kunnen genieten. Als deze behandeling tijdig en regelmatig doorgevoerd wordt ontstaan er minder problemen en complicaties. Bij schepen en booten is het namelijk zo dat kleinere, makkelijk te voorkomende nalatigheden vaak grote consequenties met zich meebrengen. Voorkomen is dus beter dan genezen.

 Het juiste onderhoud is cruciaal

Bij een schip stralen gaat het natuurlijk niet alleen om een mooie buitenkant, tenzij dat natuurlijk ook het resultaat van een straal behandeling is. Het gaat ook om kostenbesparende maatregelen en duurzaamheid. De juiste zorg is belangrijk bij alle watervoertuigen, het maakt niet uit of een luxe jacht of een klein kotter betreft. Door het schip te stralen, worden verschillende schelp- en kreeftdieren en andere kleine organismen op het onderwaterschip verwijderd. Zo wordt de romp weer bevrijdt van alles wat er niet bij hoort. Schelp- en kreeftdieren komen overigens zoals in zoetwater als ook in zoutwater voor.

Minder wrijving, minder brandstofverbruik

Naast een vernieuwd en stralend uiterlijk draagt een schip stralen ook bij aan een economisch brandstofverbruik. Dat komt omdat er minder wrijving ontstaat dankzij het gelijkmatige oppervlakte. Goede zorg is dus niet alleen een investering in vele jaren vaarplezier maar ook goed voor terugkomende kosten zoals brandstof. Een schip stralen is dus een behandeling die goed voor het schip én de portemonnee is.

Wat wordt gestraald?

Een schip stralen betekent niet alleen dat het onderwaterschip of de romp wordt gestraald. Vaak is het ook belangrijk om de leuning te stralen. Met betrekking tot materialen kunnen wij aluminium en ijzer stralen. Het schip stralen gebeurt bij ons namelijk met corund, wat een evenmatige oppervlakte garandeert.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het schip stralen en ons methode? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op op info@hooghiemstrabv.nl of bel ons op 0515 55 95 86.

Nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden?

Meer informatie aanvragen