Romp, opbouw of dek boot stralen

Ieder vaarseizoen kunt u weer genieten van uw schip. Het geeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt samen met uw vrienden en familie. Voor u is dat heerlijk, maar voor uw schip is het minder prettig. Het verfsysteem van uw schip krijgt namelijk te maken met intensief gebruik, aangroei en veroudering. Om de oorspronkelijke charme van uw schip te behouden is het daarom belangrijk dat onderhoud op tijd wordt verricht. Een nieuw vaarseizoen vraagt immers om een goed onderhouden boot en daar is soms wat straalwerk en een likje verf voor nodig. U wilt uw schip toch ook niet zien aftakelen?

Gritstralen
Is de romp van uw schip toe aan een refit? Of zijn roestplekken u een doorn in het oog? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers stralen de romp, de opbouw, het dek of uw andere wensen. Laat u het aanbrengen van het verfsysteem ook graag aan onze medewerkers over? Dat kan! Wij verzorgen het gehele proces en kunnen plamuur- en schilderwerk, eventueel in samenwerking met een jachtschilder, voor u realiseren. Dat scheelt u een hoop gedoe.

Voorbereidende werkzaamheden
Voordat we het dek of de opbouw van uw schip kunnen stralen, moet er voorbereidend werk worden verricht. U wilt immers koste wat het kost voorkomen dat de rest van uw schip wordt beschadigd tijdens het straalproces. Het schip wordt daarom van tevoren straalklaar gemaakt. Dat wil zeggen dat de ramen worden verwijderd en dicht worden gemaakt met hout. Ook dekken wij alles af wat niet mag worden gestraald. Denk daarbij aan bijvoorbeeld RVS-leuningen of houtwerk dat moet worden beschermd tegen beschadigingen. Zo houden we uw waardevolle bezit volledig intact. Zijn alle voorbereidingen getroffen? Dan kunnen we de dekken en opbouw stralen en conserveren.

Het stralen
Stralen is de ideale manier om roest, vuil of oude verflagen van uw schip te verwijderen. We stralen met corund: een heel scherp en slijtvast straalmiddel. Dit creƫert een egaal en ruw resultaat waarop het verfsysteem perfect zal hechten. Is ieder hoekje en gaatje gestraald? Dan brengen wij een 2-componenten grondlaag op basis van epoxy aan. Deze coating is de perfecte basis voor een nieuw verfsysteem. Al dit werk doen wij heel nauwkeurig en in een opgeruimde en veilige omgeving.

De afwerking
Ook voor de afwerking van uw schip kunnen wij u verder helpen. Kunnen wij de klus zelf niet (volledig) klaren? Dan werken we samen met collega-bedrijven, zoals: een jachtschilder, scheepstimmerman, scheepsreparatie- of onderhoudsbedrijf om het gewenste resultaat te kunnen leveren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag Albert alles over onze samenwerking met andere bedrijven en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u uw boot stralen en coaten?

Vraag dan nu een offerte aan