Beton, asfalt of natuursteen opruwen

Is het wegdek toe aan een opfrisbeurt? Of zijn asfalt, beton of natuursteen niet meer zo ruw en stroef als in het begin? Houd dan rekening met vervelende gevolgen. U loopt bijvoorbeeld het risico dat u of een ander in gevaar komt door slipgevaar en/of gladheid. Op de weg kan dit gevaar leiden tot ernstige ongelukken, maar ook in bijvoorbeeld winkelcentra kan een spekgladde natuurstenen vloer voor grote problemen zorgen.

Voorkomen is beter dan genezen
Met onze vrachtwagencombinatie kunnen we een hoop narigheid voorkomen. Het systeem is zeer geschikt voor het opruwen van beton, asfalt en natuursteen om de stroefheid van het wegdek te verbeteren. Bovendien zorgt waterstralen voor een ideale (ruwe) ondergrond om nieuwe wegmarkering op aan te brengen en kunnen we bestaande wegmarkering gemakkelijk opfrissen. Zo houden we de wegen veilig en kan er weer zorgeloos over het oppervlak gereden of gelopen worden.

Opruwen natuurstenen

Vele toepassingen
Onze vrachtwagencombinatie wordt voor veel verschillende doeleinden ingezet. Zo ruwen wij niet alleen het wegdek op, maar is onze speciaal ingerichte vrachtwagencombinatie ook in staat om, met maximaal 2500 Bar, wegenverf, thermoplast en alle andere vormen van wegmarkering te verwijderen. Ook zijn wij regelmatig te vinden op de landingsbanen van vliegvelden. We verwijderen daar de rubbersporen van de plek waar de touchdown plaatsvindt. Dat is dan ook hard nodig, aangezien het vliegverkeer steeds drukker wordt. Om de veiligheid van passagiers te kunnen garanderen is een egale en ruwe landingsbaan dus een vereiste. Waterstralen biedt ook hier uitkomst.

Uniek: extra brede straalmond!
Grote oppervlakken stralen we natuurlijk het liefst snel en gemakkelijk. Om onze waterstraalcombinatie nog efficiënter te maken is daarom een extra brede nozzlebalk van 100 centimeter ontworpen. Hiermee kunnen we nog sneller en dus nog voordeliger het gewenste aantal vierkante meters opruwen. Zo zorgen we snel en goedkoop voor een veilig resultaat.

Het opruwen van natuursteen op het Marktplein te Steenwijk

Een milieubewuste klus
Natuurlijk denken wij ook aan het milieu; voor het stralen gebruiken we alleen schoon leidingwater zonder chemische toevoegingen. De reststoffen die vrijkomen tijdens het waterstralen worden zorgvuldig opgezogen en vervolgens afgevoerd naar een erkend vuilverwerkingsbedrijf. Onze milieuvriendelijk truck voldoet bovendien aan de Europese emissiestandaard Euro 5. Dit betekent dat onze vrachtwagencombinatie milieuvriendelijk genoeg is om overal te mogen stralen: zélfs in woongebieden.

Nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden?

Meer informatie aanvragen