De stappen bij een onderwaterschipbehandeling

Wat is een onderwaterschipbehandeling precies en hoe ziet dat er in de praktijk uit? In onderstaande overzicht leggen wij u de verschillende stappen bij zo’n behandeling uit.

Hellingen en opbokken
Nadat er een afspraak is gemaakt om het schip aan te leveren, wordt deze direct bij aankomst uit het water gehaald met onze eigen botenlift (max. 50 ton). Daarna wordt het schip op een scheepsbok geplaatst en getransporteerd naar een plek op ons ruime bedrijfsterrein.

Voorbereiding
Het schip wordt rondom ingepakt met een beschermfolie tegen stof en vuil. Doorvoeren, afsluiters, dieptemeter e.d. worden afgeplakt c.q. dicht gemaakt. Anoden worden verwijderd (en indien nodig vervangen).

Stralen
In onze straalcabine wordt het schip vervolgens van alle verflagen, plamuur en roest ontdaan. Wij stralen stalen schepen met corund en aluminium schepen met een inert eenmalig straalmiddel.

 

Conserveren
Na het stralen wordt het onderwaterschip zo snel mogelijk in de eerste laag epoxyprimer gespoten. Als deze laag droog is wordt de overgang van het onderwaterschip naar de romp door ons geplamuurd en geschuurd, zodat dit er weer strak uitziet. Daarna worden dag na dag nog twee lagen epoxy aangebracht om de benodigde laagdikte te verkrijgen. Ten slotte wordt het afgewerkt met een hechtlaag en antifouling. Wij werken met materialen van International Paint.

Uitpakken/drogen
Als het volledige systeem is aangebracht wordt de folie, tape e.d. weer verwijderd. Gedemonteerde delen worden weer gemonteerd. Voordat het schip te water mag worden gelaten moet het verfsysteem goed uitharden. Het drogen van het systeem vindt plaats op ons buitenterrein.

Ophalen
Tijdig plannen we gezamenlijk een datum en tijd voor het ophalen van het schip. Het schip laten we op de afgesproken dag en tijd pas te water.

Mocht u na het lezen van bovenstaande nog vragen hebben dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen.

 

Nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden?

Meer informatie aanvragen