Casco stralen en coaten

Heeft u een casco aangeschaft of laat u er een bouwen?

Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Van het kiezen voor de juiste kleur verf tot aan het interieur: ieder onderdeel zal zorgvuldig uitgekozen moeten worden uitgekozen, om uiteindelijk een prachtschip te creëren. Want als je het doet, doe het dan goed. Of het nu gaat om de nieuwbouw of de renovatie van een schip: het stralen van een casco is essentieel.

Dat wat u koste wat het kost wilt voorkomen is dat er hechtingsproblemen ontstaan met de verf van uw gloednieuwe schip. Zorg daarom voor een goede basis zodat u niet na jaren voor vervelende verrassingen komt te staan.

Moeilijke keuze? Hooghiemstra helpt u verder

Alleen met de perfecte ondergrond kan het nieuwe verfsysteem uw boot namelijk optimaal beschermen. Maar aan welk bedrijf vertrouw ik mijn kostbare nieuwe bezit toe? Laat ik mijn casco ook inwendig stralen en behandelen? Laat ik tegelijk het onderwaterschip op de juiste laagdikte brengen? Hoe ga ik dit aanpakken? Bel ons voor vrijblijvende informatie en laat uw voorlichten. Wij zijn professionals en delen graag onze kennis met u.

Meer weten over onze diensten?

Een persoonlijke benadering met korte lijnen

Goede naam in watersportwereld en wegenbouw

Sinds 1980 de vertrouwde kracht van een familiebedrijf

Optimaal bereikbaar via A7 en groot vaarwater

Slimme oplossingen en vooruitstrevende aanpak

Meer dan 35 jaar ervaring

Advies over casco stralen en coaten op basis van ervaring

In de loop der jaren hebben onze medewerkers veel ervaring opgedaan: alle soorten schepen en alle bijzonderheden waar je rekening mee moet houden hebben wij al eens voorbij zien komen. Heb je een vraag over het gritstralen van je schip? Stel deze ons, wij weten het antwoord. Bij ons kunt u terecht voor advies op basis van ervaring.

We behandelen immers al meer dan 35 jaar stalen en aluminium casco’s voor particulieren, jachtbouwers, jachtcharters en scheepswerven.

Bij stralen wordt straalgrit onder hoge druk (perslucht) tegen het schip ‘geblazen’. Hierdoor wordt roest tot diep in de poriën weggestraald. Stralen is een zeer effectieve manier om corrosie te verwijderen. Als daarna een goede conservering wordt toegepast, is het roestprobleem voor lange tijd uit de wereld. Een aluminium of stalen casco kan zowel in- als uitwendig worden gestraald en worden voorzien van een 2-componenten grondlaag op basis van epoxy. Na het stralen en schoonmaken ontstaat dan een optimaal schoon, ruw en vetvrij oppervlak voor de beste hechting van het verfsysteem. Kiest u voor deze sterke hechting op een gestraald schip? Dan kunt u daar weer vele jaren mee vooruit.

Benieuwd naar de verfsystemen die wij gebruiken? Neem contact met ons op en wij vertellen u alles over het voorkomen van corrosie en onthechting.

Het laatste nieuws

Duitse website online

Duitse website online Home Archive by Category "nieuws" Vorige Volgende Deel deze pagina: Nieuwe Duitse websiteNa de Nederlandse website staat nu ook onze nieuwe Duitse site online. Wij zijn er erg content mee! Kijkt u ook even op www.hooghiemstrabv.de?
Lees verder

Open dag 9 september 2023

Open dag 9 september 2023 Home Archive by Category "nieuws" Vorige Volgende Deel deze pagina: Open dag 9 september 2023Op 9 september a.s. verzorgen wij rondleidingen in ons bedrijf, houden wij presentaties over het stralen en coaten van schepen en geven we tevens een demonstratie met onze waterstraalcombinatie. U krijgt deze dag dus een mooi...
Lees verder

Hooghiemstra 2.0

Hooghiemstra 2.0 Home Archive by Category "nieuws" Vorige Volgende Deel deze pagina: Hooghiemstra 2.0Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van een totale make-over van ons bedrijf. De loodsen zijn rondom voorzien van nieuwe beplating en het gehele dak is vernieuwd. En dat het mooi zou worden wisten we, maar het resultaat heeft onze verwachtingen...
Lees verder

Nieuwe website online!

Nieuwe website online! Home Archive by Category "nieuws" Vorige Volgende Deel deze pagina: Nieuwe websiteSinds kort staat onze nieuwe website online. De nieuwe site is nog gebruiksvriendelijker en daarnaast mobiel 'vriendelijk' gemaakt. Wij zijn er erg tevreden mee. Blader even door de website dan zult u zien waarom wij er zo content mee zijn. Nieuwe...
Lees verder

Behandeling onderwaterschip Tyvano

Behandeling onderwaterschip Tyvano Home Archive by Category "nieuws" Vorige Volgende Deel deze pagina: Onderwaterschipbehandeling TyvanoOnlangs hebben wij van deze Tyvano met een lengte van 10,20 meter het onderwaterschip gestraald en vervolgens een 2-komponenten epoxy verfsysteem van International Paint aangebracht. Het geheel hebben we afgewerkt met een laag antifouling, zodat deze boot er voorlopig weer even...
Lees verder