Casco stralen en coaten

Heeft u een casco aangeschaft of laat u er een bouwen? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Van het kiezen voor de juiste kleur verf tot aan het interieur: ieder onderdeel zal zorgvuldig uitgekozen moeten worden uitgekozen, om uiteindelijk een prachtschip te creëren. Want als je het doet, doe het dan goed.

Of het nu gaat om de nieuwbouw of de renovatie van een schip: het stralen van een casco is essentieel. Alleen met de perfecte ondergrond kan het nieuwe verfsysteem uw boot namelijk optimaal beschermen. Maar kiezen is lastig, want aan welk bedrijf vertrouw ik mijn kostbare nieuwe bezit toe? Wat ga ik zelf doen en wat wil ik uitbesteden? Laat ik mijn casco ook inwendig stralen en behandelen? Hoe ga ik dit aanpakken? Dat wat u koste wat het kost wilt voorkomen is dat er hechtingsproblemen ontstaan met de verf van uw gloednieuwe schip. Zorg daarom voor een goede basis zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Advies over casco stralen en coaten op basis van ervaring

Onze medewerkers hebben zoveel ervaring: alles hebben wij al eens voorbij zien komen. Op iedere vraag over gritstralen weten wij daarom het antwoord. Ook met ieder casco weten we wel raad. Bij ons kunt u terecht voor advies op basis van ervaring. We behandelen immers al meer dan 35 jaar stalen en aluminium casco’s voor particulieren, jachtbouwers, jachtcharters en scheepswerven. Wij delen die expertise met iedereen die het maar wil horen. Vooral expert voor het maandblad Zeilen, Marnix, is gedreven in het delen van kennis als het gaat om de juiste verf voor uw casco.

Aluminium en staal stralen

Bij stralen wordt straalgrit onder hoge druk (perslucht) tegen het schip ‘geblazen’. Hierdoor wordt roest tot diep in de poriën weggestraald. Stralen is een zeer effectieve manier om corrosie te verwijderen. Als daarna een goede conservering wordt toegepast, is het roestprobleem voor lange tijd uit de wereld. Een aluminium of stalen casco kan zowel in- als uitwendig worden gestraald en worden voorzien van een 2-componenten grondlaag op basis van epoxy. Na het stralen en schoonmaken ontstaat dan een optimaal schoon, ruw en vetvrij oppervlak voor de beste hechting van het verfsysteem. Kiest u voor deze sterke hechting op een gestraald schip? Dan kunt u daar weer vele jaren mee vooruit. Benieuwd naar de verfsystemen die wij gebruiken? Neem contact met ons op en onze verfexpert Marnix vertelt u alles over het voorkomen van corrosie en onthechting.

Extra mogelijkheden

Het onderwaterschip van uw casco heeft vanzelfsprekend een andere behandeling nodig dan het bovenwaterschip. Wilt u ook het onderwaterschip van uw casco onder handen laten nemen? Dan brengen wij het onderwaterschip op de juiste laagdikte. Dit doen we door twee extra lagen epoxyprimer aan te brengen. Hierna hoeft de jachtschilder alleen nog een hechtingslaag en antifouling aan te brengen. In samenwerking met een jachtschilder kunnen wij ook voor bijvoorbeeld plamuur- en schilderwerk zorgen. Zo houdt u alles in één hand. Dat werkt gemakkelijk!

 

Wilt u uw boot stralen en coaten?

Vraag dan nu een offerte aan