Onderwaterschip behandelen

Bent u de trotse eigenaar van een boot? Dan weet u dat het onderwaterschip het zwaar te verduren krijgt. Uw boot ligt immers voortdurend in het water en krijgt te maken met aangroei en corrosie. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Uw boot is immers een enorm waardevol bezit, en moet goed onderhouden worden zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten. Een goede behandeling van het onderwaterschip is daarom essentieel. Alleen op ruw en gestraald staal kan het verfsysteem, dat uw boot moet beschermen tegen aantasting, zich goed hechten. Heeft u niet de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen voor een perfect gestraald onderwaterschip, dan loopt u het risico dat het verfsysteem niet wil hechten en dit u veel tijd en geld kan gaan kosten. Daarom geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Onze werkwijze onderwaterschip behandelen

Laat u uw onderwaterschip behandelen door onze specialisten? Dan kunt u uw boot zowel via de weg als via het water bij ons brengen. Onze werf ligt namelijk direct aan het Prinses Margrietkanaal in Uitwellingerga. We halen uw schip uit het water met behulp van onze botenlift en pakken het bovenwaterschip vervolgens goed in om het te beschermen tegen stof en vuil. Dan stralen we het onderwaterschip zorgvuldig met corund: een straalmiddel dat heel scherp en slijtvast is. We zijn daarbij extra voorzichtig met de overgang van het onderwaterschip naar de romp. Dit gedeelte van de boot is erg gevoelig en moet soms geplamuurd worden om de juiste dikte te behouden. Dit is een uiterst precies werkje dat u het beste aan experts kunt overlaten. Onze stralers en coaters hebben de ervaring die nodig is om deze klus te klaren.

Is uw schip volledig gestraald? Dan brengen we in onze coatinghal een 5-laags verfsysteem op basis van 2-componenten (epoxy) aan, inclusief een laag antifouling. Deze laatste laag weert aangroei van micro-organismen, algen en mosselen, zodat uw schip schoon en glad blijft. Op de conservering van uw onderwaterschip kunnen wij daarom een garantie van 5 of 10 jaar geven. Tot slot moet het verfsysteem enkele dagen uitharden voordat u weer onbezorgd kunt varen. Bent u benieuwd naar de voorwaarden die gelden voor de garantie? Bel dan eens

Wanneer is het tijd voor een behandeling van het onderwaterschip?

Het onderwaterschip heeft een behandeling nodig:
– bij losbladderende verf door onthechting
– bij roestvorming
– indien uw schip nog oude teerlagen bevat
– bij elektrolyse
– bij beschadigingen
– als preventief onderhoud om uw schip in topconditie te houden

Controleer het onderwaterschip regelmatig

Een regelmatige inspectie van het onderwaterschip kan een hoop narigheid voorkomen. Door het tijdig opsporen van problemen of mankementen kunt u op tijd in actie komen, en uw schip laten onderhouden. Zo vermijdt u hoge kosten. Sterker nog, u kunt zelfs kosten besparen. Een goed onderhouden schip glijd immers soepel door het water. Die verminderde weerstand levert u een brandstofbesparing op. Dat is fijn voor u en uw portemonnee!

Wilt u uw boot stralen en coaten?

Vraag dan nu een offerte aan